Peter Find

Hvorfor valgte du at sige ja til at starte Q Nations Aarhuskontor?
Jeg har tidligere haft fornøjelsen af at arbejde sammen med Nikolaj og Holger og har derfor også fulgt med på sidelinjen i deres vilde vækstrejse med Q Nation. Det bliver fantastisk at komme til at arbejde sammen med disse dygtige og engagerede personligheder igen – det glæder jeg mig vildt meget til.
Den spændende rejse Q Nation har været på indtil nu, vidner om, at hele konceptet og           Q Nations brand fungerer fremragende. At kunne tilbyde kunderne de dygtigste konsulenter, med de rigtige kompetencer, til den rette pris, er et setup, jeg har drømt om at kunne blive en del af.
Jeg er selv lidt af en entrepreneur, og syntes, det er rigtig sjovt at bygge noget nyt op, og med Q Nations koncept og professionelle stiftere i ryggen, var jeg ikke tvivl, da jeg blev spurgt, om jeg kunne tænke mig at starte et Q Nation kontor i Aarhus.

Hvad kan du bidrage med i forhold til Q Nation?
Jeg har tidligere været med til at starte et lignende kontor op i Aarhus, og har derfor en meget stor erfaring, jeg kan bringe i spil her.
Herudover har jeg i mange år selv arbejdet med test og kvalitetssikring i et stort dansk it-udviklingshus.
Endelig har jeg i mere end 20 år arbejdet med IT og ledelse, og har derfor en meget bred viden indenfor dette område. Denne viden er en stor styrke, når jeg skal hjælpe kunderne med at afdække og efterfølgende afhjælpe deres aktuelle behov – netop fordi jeg ved, hvad de taler om og som oftest selv har været i en lignende situation som kunden.

Hvad vil du gøre for at tiltrække de bedste konsulenter?
Der er flere faktorer, der skal være opfyldt.
For det første er det vigtig, at vi har de rigtige rammer at trives i. Kontoret skal naturligvis være lækkert og centralt placeret i lækre omgivelser, men herudover er det i lige så høj grad også de sociale- og faglige rammer, der er vigtige, i form af dygtige kollegaer og rig mulighed for at dygtiggøre sig selv via uddannelse samt sociale arrangementer efter arbejdstid.
For det andet er det vigtigt, at man som konsulent ikke bliver betragtet som en lille brik i et stort puslespil, men derimod som et individuelt individ, der selv træffer beslutning om hvorledes en given opgave løses optimalt. Q Nations meget flade organisationsstruktur er med til at muliggøre en meget mere holistisk tilgang til hinanden.
For det tredje skal det være ukompliceret og gennemsigtigt at arbejde hos Q Nation, hvilket vil sige, at der skal være en umiddelbar og direkte sammenhæng mellem ens indsats og aflønning, samtidig med at alle unødvendige processer er fjernet.

Hvilke kompetencer synes du er vigtigst hos en konsulent?
Erfaring er en meget vigtig faktor, da man herved bedre kan tage en ligeværdig dialog med kunderne. Herudover er det naturligvis rigtig vigtigt, at man er dygtig til sit fagområde for at lykkedes med ens opgaver. Endelig er det afgørende, at man er god til at lytte og samtidig er opmærksom på kundens behov og ønsker, og man skal kunne kommunikere åbent til både kunden og sit bagland.

Hvordan vil du beskrive det optimale kunde/leverandørforhold?
Åbenhed, løbende dialog og evaluering er altid vigtige elementer i et godt samarbejde. Herudover er det naturligvis altafgørende, at kunden får løst en konkret problemstilling som kan bidrage positivt til deres forretning. Det gode samarbejde skulle også gerne være med til at udvikle og forbedre processerne hos kunden således, at de hele tiden bliver bedre til, det de laver.

Hvad laver du når du holder fri?
Som alle andre elsker jeg at rejse, og gerne til steder jeg ikke har været før. I foråret var vi på Island – det var en fantastisk oplevelse.
Lige nu går meget af fritiden med golf, ikke mindst fordi vores søn træner 3 gange om ugen hvor jeg er ”nødt” til at tage med.