David Svendsen-Tune

Hvorfor valgte du at arbejde med softwaretest?
Det findes der tre primære grunde til: genetik, grundighed og nysgerrighed. Min far arbejdede i mange år som kvalitetschef inden for telekommunikation, og æblet falder jo sjældent langt fra stammen. Dernæst har jeg gennem hele mit liv gjort en dyd ud af, at kunne stå inde for det jeg leverer, og jeg stopper ikke før hver en sten er vendt. Til sidst sætter jeg stor pris på at være i en stilling i krydsfeltet. Som ansvarlig for test forventes det, at jeg kan sætte mig ind i både forretningens logik og behov på den ene side, og de tekniske løsningsmuligheder og begrænsninger på den anden side. Min naturlige nysgerrighed er uundværlig i forhold til at opsamle viden her.

Hvad interesserer dig lige nu?
I mange år har jeg arbejdet med testautomatisering i forskellige forklædninger, men aldrig automatiseret test af mobile apps. Heldigvis har jeg dette som en af mine opgaver hos en nuværende kunde. Det er en spændende udfordring, som kræver at jeg får kendskab til programmeringssproget Kotlin, samt jeg får lov til at dykke dybere ned i applikationens koden.

Hvilke kompetencer synes du er vigtigst hos en teknisk tester?
For de fleste tekniske testeres vedkommende bør selve den tekniske indsigt selvfølgelig være på plads – i tillæg til en god testfaglig balast. Hvis man dog skulle pege på én ting, kommer man ikke udenom, den vel nok mest efterspurgte kompetence inden for disciplinen pt., nemlig automatisering, og her gælder det ikke kun om at kunne lave automatiserede tests og vide hvilke værktøjer man kan bruge, men i høj grad yderligere at kunne tænke automatisering som et integreret projekt med en selvstændig målsætning og strategi. Testautomatisering kræver nemlig både teknisk håndelag og strategisk snilde.

På hvilket område vil du gerne udvikle dig de kommende måneder?
Som nævnt har jeg fået testautomatisering på mobile enheder som en del af opgaveporteføljen, så her sætter jeg alle sejl til. Både i forhold til at tillære mig kodesprog, testværktøj og kodebase, men samtidig også at blive endnu bedre til at kommunikere med udviklere, som i høj grad er mine medspillere i denne opgave.

Hvorfor holder du af at være konsulent?
For det første er det simpelthen bare fedt at hjælpe kunderne i mål med deres ofte komplekse tekniske opgaver! At kunne vurdere kvaliteten, se de forbundne risici med en IT-løsning og kommunikere det videre, er med til at skabe klarhed og sikre tillid i en ret så omskiftelig verden. Dernæst er der udfordringen med at kunne takle de høje forventninger man i de fleste tilfælde mødes med. Det skærper min professionalisme. Som en god kollega har lært mig: ”Jeg er ikke nødvendigvis ekspert i alting, men jeg kan hurtigt blive det.”

Hvad får du fritiden til at gå med?
Privat har jeg netop købt lejlighed og bosat mig i Sydhavnen i København med min kæreste. Så mange dage går stadig med at indrette os og vise lejligheden frem for venner og familie. Ellers bruger jeg gerne tiden på at læse, spille computer og holde kroppen ved lige med klatring, som jeg har udviklet en stor passion for.