Belinda Skardhamar

Hvorfor valgte du at arbejde med softwaretest?
At jeg overhovedet kom til at arbejde med IT, var lidt af et tilfælde. Jeg havde altid troet, at jeg skulle lave noget kreativt med musik og teater.  Men introduktionen til EDB (ja, det hed det dengang) fik mine øjne op for IT. Det at tage en kompleks problemstilling, analysere og bryde den ned, for derefter at bygge noget velfungerende software, passede helt ind i mine planer om at lave noget kreativt. Jeg arbejdede herefter som udvikler i 16 år, men langsomt begyndte jeg at arbejde med test.

Er der nogen, du ser op til som et forbillede?
Der er rigtig mange inspirerende mennesker indenfor test, så jeg har svært ved at pege på en enkelt. I stedet vil jeg pege på alle de mennesker, der deler ud af deres viden og erfaring, i bøger, netværk, webinarer og nu også i podcasts. Netop podcast om test har fanget min opmærksomhed på det seneste. Et godt sted at starte er på https://testingpodcast.com/, hvor der er link til mange forskellige podcasts.

Har du en interesse/passion i fritiden?
Jeg har altid mindst 2 forskellige kreative projekter i gang derhjemme.

Hvorfor holder du af at være konsulent?
Det er altid spændende og udfordrende at møde nye mennesker, projekter og problemstillinger. Jeg nyder at kunne trække på både min egen, men også mine kollegaers erfaring, samtidig med, at hver eneste opgave også kan lære mig noget nyt.

Hvad er vigtigt for at få agil til at spille?
Teamwork. For at få det agile setup, lige meget om vi taler om et enkelte scrum team, eller i et større skaleret setup, såsom SAfe, er det vigtig at have et velfungerende team. Det er en stor fornøjelse at være en del af et high performance team!

Tror du, at alle, der arbejder med testmanagement, skal være teknisk uddannede fremadrettet?
Jeg tror bestemt, at testmanagerens rolle er under forandring. Men jeg tror bestemt ikke, at alle skal have en teknisk uddannelse. Samtidig ser jeg dog flere opgaver, hvor det kan være en fordel.

På Agile Testing Days i Potsdam deltog jeg i en heldagsworkshop hvor netop testmanageres rolle i Agile var emnet. Resultatet kan fint opsummeres på følgende måde : ”There is still need for Test Management in Agile but it is done differently”.